NAS sunucu aygıtları birbirlerinden ayrı şekilde farklı hard disk grubunun birbirleriyle entegre bir şekilde bağlanması ile meydana gelmektedir. Geniş depolama alanlarını sizlere sunan bu sistemler Network Area Storage (NAS) olarak adlandırılmaktadır. NAS sistemleri Unix, Linux ve Windows işletim sistemleriyle birlikte ağ bağlantısıyla çalışan, dosyalama ve yetkilendirme sistemlerine sahip olan ve depolama aygıtlarının işlevlerini görebilen birden fazla disk bağlantısına sahip sunuculardır.
Büyük şirketlerin veri tabanlarının genişlemesi ve giderek kullanıcı sayılarının da artmasıyla birlikte ön plana çıkan NAS, RAID ile desteklenebilen sistemler arasındadır. Yedekleme ve veri kurtarma gibi seçeneklere de imkan sağlayan NAS, işletmelerin ihtiyaçlarına profesyonel çözümler üretmektedir.
NAS Veri Kayıpları Nasıl Oluşuyor?
RAID sistemleri ile çalışan bu sistemlerin içerisinde bulunan hard disklerden dolayı ayrı ayrı ya da tamamen bozulabilir riskli durumlar ortaya çıkabilmektedir. NAS kurtarma işlemleri doğru şekilde uygulandığı zaman bu sistemlerden veriler kurtarılabilmektedir. RAID sistemlerinin yapısını meydana getiren diskler bozulduğu zaman NAS sunucularındaki dosyalama sistemleri de bozulur. Bu durum veri kayıplarını meydana getirir.
NAS kurtarma işlemlerinin tamamında zamanında yapılabilecek olan doğru müdahaleler kritik bir önem taşımaktadır. Profesyonel firmalardan destek aldığınız zaman NAS kurtarma işlemlerini başarı oranı en yüksek olabilecek şekilde gerçekleştirebilirsiniz. NAS veri kayıpları oluştuğu zaman kendi başınıza müdahale etmeniz tavsiye edilmemektedir. Bunun yerine profesyonel destek almanız daha doğru olacaktır.
Bu noktada eğer profesyonel bir firma arıyorsanız sizler de GOLD DATA firmasını tercih edebilirsiniz. Laboratuvar ortamında hizmet sunan GOLD DATA, NAS ile birlikte farklı sistemler için de veri kurtarma seçenekleri sunmaktadır. GOLD DATA’nın NAS kurtarma seçenekleriyle ilgili bilgi almak isterseniz https://www.goldverikurtarma.com/nas-veri-kurtarma adresini ziyaret edebilirsiniz.